Nieuws

Klik op de foto naast het bericht voor de hele tekst. 

Jammer!

22-11-2018

Heel jammer, maar er zat slechts een halve zetel in. En je mag niet maar de helft van de vergaderingen bijwonen of maar een halve stem uitbrengen. Jammer dat we het geluid van biodiversiteit, de Waddenzee, CO2 niet kunnen laten horen in de gemeenteraad.

De Waddenpartij is misschien niet de partij met de populairste standpunten maar we zijn eigenzinnig en authentiek. En ontzettend betrokken bij onze omgeving. Echt betrokken. Kijk het debat terug, zie link.

Stemwijzer

27-10-2018

Wil je helemaal zeker weten dat de Waddenpartij jouw stem waard is? Vul dan de stemwijzer in en lees vooral de toelichtingen op de stellingen!

Filmpje!

20-10-2018

Van de gemeente mochten alle partijen die deelnemen aan de Gemeenteraads-verkiezingen een filmpje opnemen van één minuut. Bekijk hier wat het geworden is!

Alle partijen mogen een video opnemen ter promotie van zichzelf. De Waddenpartij vindt vooral het Waddengebied belangrijk. Dit wordt de tekst, uitgesproken in de video:

Uitspraak van de Raad van State...

Uitspraak in het geding tussen:
de vereniging Wad'n Partij Harlingen, gevestigd te Harlingen,
appellante,
en
het centraal stembureau voor de verkiezing van de leden van de raad van de gemeente Noardeast-Fryslân,
verweerder.

"Ja, als de boorlocatie in Ternaard wordt verplaatst, moet er opnieuw een vergunning worden aangevraagd," antwoordde wethouder Albert van der Ploeg (CDA) op een vraag van Cootje Klinkenberg (PvdA).

Het Slotdebat op 19 nov en de Uitslagenavond op 21 nov zijn in De IJsherberg. In Theater en Vergadercentrum De IJsherberg. Niet te verwarren met Restaurant Steakhouse De IJsherberg vanaf € 18,95.

Beach Clean Up

27-08-2018

Heb je geen zin of tijd op 1 september om over CO2 te praten maar wil je wel meehelpen aan een schonere omgeving? Kom dan 2 september naar de Beach Clean Up in Lauwersoog!